Subsidies voor groene ambities

Deze bijzondere subsidie staat paraat voor projecten die starten tussen 21 maart 2023 en 31 oktober 2025. Elke vierkante meter van je voortuin die je onthardt en vergroent, draagt bij aan je subsidieaanvraag. De hoogte van de subsidie varieert, afhankelijk van je groene keuzes.

In de eerste categorie ontvang je een €15 per vierkante meter voor het ontharden en vergroenen met gras, gazon of beplanting, met een maximum van €750. Als je echter kiest voor beplanting met een hoge ecologische waarde, zoals kruiden, klimplanten, hagen, struiken en bomen, kom je in aanmerking voor de tweede categorie, waar je maar liefst €20 per vierkante meter kunt ontvangen, met een maximum van €1.000. Een sterke aanmoediging om jouw groene ambities waar te maken!

Subsidieaanvraag in enkele stappen

Voor een vlotte subsidieaanvraag is het essentieel om de de onderstaande informatie door te sturen via het e-loket van Stad Genk. Let op: je kunt enkel een subsidieaanvraag doen nadat de werken uitgevoerd zijn. 

Voor- en na-foto's van je voortuin na de ontharding en vergroening
Een tuinplannetje of conceptschets met nauwkeurige metingen, oppervlakte en type verharding.
Duidelijke aanduidingen van de te ontharden oppervlaktes.
Specificaties van de plantensoorten als je voor Categorie 2 in aanmerking wilt komen.
Voortuin zwevende trappen

Niet meer, maar slimmer verharden

Een volledige vermijding van verharding in je voortuin is vaak niet haalbaar. Elementen zoals pad- en stapstenen, trappen om niveauverschillen weg te werken, en borders en plantvakken blijven vaak noodzakelijk. Hier komt ons motto in beeld: niet meer, maar slimmer verharden. Bij Ebema_Stone&Style bieden we innovatieve betonoplossingen voor duurzaam waterbeheer en optimale vergroening.

Ons Eco Solutions-gamma, met onder andere waterdoorlatende- en waterpasserende klinkers en tegels, zorgt ervoor dat jouw voortuin de voordelen biedt van een begaanbare ondergrond met een minimum aan verharding en maximale ruimte voor groen. Als je meer wilt ontdekken over hoe slim beton de verhardingsgraad van jouw tuin, terras of oprit kan verbeteren, nodigen we je graag uit om onze expo in het nabijgelegen Zutendaal te bezoeken. Onze vertegenwoordigers staan klaar om je te begeleiden en alles te vertellen over hoe je met onze oplossingen die felbegeerde premie binnenhaalt.

Sta je op het punt je voortuin te ontharden?

Wil je ontdekken hoe onze duurzame betonoplossingen een essentiële rol kunnen spelen bij het ontharden van jouw voortuin? Maak een afspraak voor een begeleid bezoek aan onze Stone&Style-expo in Zutendaal. Hier kun je onze producten zien, voelen en ervaren terwijl een deskundige vertegenwoordiger je begeleidt naar de meest geschikte oplossing.

Ontdek meer tips