Veelgestelde vragen

Ebema_Stone&Style zit al jaren in het vak. Sommige vragen over onze producten zijn dan ook niet nieuw. We bundelen ze graag voor jou op deze pagina. Zoek jouw vraag, klik en het antwoord verschijnt. Vind je jouw antwoord niet terug of heb je meer informatie nodig? Stuur ons dan een bericht via de link onderaan. Succes!

Gamma

Hoe maak ik een vlotte, speelse creatie?

Doe een beroep op een tuinarchitect of plaatser/hovenier. Hier vind je een lijst van plaatsers.

Ben je zelf graag creatief? Speel gerust met verschillende kleuren en formaten. Alle betonoplossingen van Ebema_Stone&Style zijn 6 cm dik. Zo wordt combineren kinderspel. En werk je vlot elk ontwerp uit volgens jouw keuze en smaak. Wij geven je ook al voldoende Outspiration met de laatste trends en de nieuwste tuintips.

Is het mogelijk vloerplaten te gebruiken als waterdoorlatende bestrating?

Niet het product zelf, maar vaak het creatieve ontwerp biedt uitkomst. Tot de mogelijkheden behoren combinaties met andere bekledingen (zoals straatstenen, grastegels, grind, enz.), open voegen of grasvoegen. Anderzijds, als het water kan worden afgeleid naar een ander deel van het terrein (zoals gras of een groen bloemperk), kan dit vaak voldoende zijn om te voldoen aan de watertoets en kan dit worden beschouwd als een waterdoorlatende oplossing.

Welke dikte moet ik kiezen voor Eurodal vloerplaten?

Wij adviseren om voor bijvoorbeeld een oprit minimaal 12 cm dikte te nemen. Op dit moment rijdt er misschien alleen een auto op, maar morgen kan er een vrachtwagen met bijvoorbeeld een nieuwe koelkast arriveren. Daar moeten de vloerplaten uiteraard tegen bestand zijn. Voor een terras of tuinpad zou je dunner kunnen gaan, maar als je voldoende hoogte hebt, is 12 cm zeer robuust, mooi en zal het niet snel verzakken.

Hoe laat ik een kleine ruimte groter lijken?

Gebruik grote formaten en kies voor rustige kleuren.

Kunnen verschillende formaten onderling gecombineerd worden?

Alle betonoplossingen van Ebema_Stone&Style bestaan in 6 cm dik. Zo wordt combineren kinderspel. En werk je vlot elk ontwerp uit volgens jouw keuze en smaak.

Wat is maatvast?

Bij Ebema_Stone&Style maken we klinkers en tegels zoals ze geplaatst worden (plat, niet op hun kant). Het voordeel? Hierdoor zijn ze maatvast. Dat betekent dat de breedte- en lengte-afmetingen van de stenen binnen eenzelfde formaat identiek zijn. Er is enkel een beperkt dikteverschil mogelijk. Dat werk je vlot weg wanneer je de klinkers aftrilt (zie plaatsingsfolder) of met het dikker of dunner maken van de straatlaag bij het leggen van tegels.

We produceren dus geen enkele klinker of tegel op zijn kant. Met dergelijke klinkers krijg je wél verschillen in lengte en breedte. Dat geeft problemen bij de plaatsing: het wordt een stuk moeilijk om een strakke lijn aan te houden.

Waarom kan ik in het Cassaia gamma geen boordstenen, palissades, trappen of Megategels terugvinden?

Ons Cassaia gamma wordt “gerammeld”, de moderne versie van “trommelen”. Dankzij die behandeling krijgt de Cassaia zijn typische afgebrokkelde randjes. Zo creëer je een rustieke, landelijke, nostalgische look.

Dat rammelen gebeurt door metalen hamertjes die heel snel en met grote kracht op de randjes slaan. De randjes versplinteren onder de grote kracht. Klinkers zijn compact, en daardoor kunnen ze gerammeld worden. Grotere elementen zoals trappen, Megategels, palissades en boordstenen kunnen niet gerammeld worden.

“Kan ik dan geen totaalconcept creëren met Cassaia?” Natuurlijk wel! Het Ebema_Stone&Style Carreau gamma bestaat uit exact dezelfde kleuren als het Cassaia gamma, maar de Carreau blijft ongerammeld. Je Cassaia klinker combineer je dus naadloos met Carreau boordstenen, trappen, palissades of Megategels.

Is er bij de Cassaia en Carreau een verschil tussen boven- en onderkant?

Jazeker. In de onderzijde zitten meer grove en grotere granulaten. De bovenlaag is fijner. Dat zie je.  Leg de klinkers met de fijne zijde naar boven (zo zitten deze ook in de pakken). Anders krijg je kleurverschil. Klinkers die met de onderkant naar boven liggen, blijven ook langer nat.

Rockstone en Cliffstone zijn ruwer. Worden ze dan ook sneller groen?

Toch niet. Of een steen groen wordt, hangt vooral af van de porositeit. Dus: hoe makkelijk hij water absorbeert. Die porositeit wordt bepaald door de geslotenheid van het oppervlak (gaatjes) en de hardheid van de granulaten. Zowel Rockstone als Cliffstone hebben een optimale gesloten structuur. Ze zijn ook gemaakt van de beste en hardste granulaten. Dat resulteert in een lage porositeit en dus ook lage wateropname. Hierdoor is de mosvorming minimaal.

Let wel: een product dat je plaatst op een natte ondergrond en/of in een schaduwrijke omgeving, wordt veel sneller groen dan een product op een droge en zonnige plaats. Dat is nu eenmaal de wet van de natuur.  

De Cassaia heeft gekartelde voegen. Komt er dan veel mos tussen?

Dat hangt af van verschillende factoren. Ligt je tuinpad, inrit of terras op een zonnige plek? Woon je in een droge omgeving? Dan zie je bijna geen verschil in mosgroei tussen de Carreau en de Cassaia. Op een natte ondergrond en een schaduwrijke omgeving geef je mos en onkruid natuurlijk meer groeikansen. We merken inderdaad op dat een Cassaia-terras in de schaduw meer mosgroei tussen de voegen heeft dan de Carreau-varianten. Dat draagt ook bij tot zijn uitgesproken rustieke charme.

Lees ook onze tips voor onderhoud en reiniging.

Wat is een straatlaag?

De straatlaag is een laag tussen de bestrating en de fundering. De straatlaag zorgt ervoor dat kleine dikteverschillen in de stenen weggewerkt kunnen worden. Ze mag dus niet verdicht worden vóór de plaatsing van de stenen maar wordt gelijk getrokken met een rei en mee verdicht tijdens het aftrillen van de stenen.

Aangewezen dikte: 4 à 5 cm voor verdichting, ± 3 cm na verdichting. Zorg ervoor dat de straatlaag overal even dik is: 3 cm na verdichting.

Let op: ongelijke diktes veroorzaken vervormingen! Een te dunne straatlaag leidt tot hoogteverschillen in het afgewerkt oppervlak. Een te dikke straatlaag leidt tot verzakkingen.

Materiaal:

Gebruik bij voorkeur niet-cementgebonden zand.

 • Goed gegradeerd zand 0/4 mm (max. 3% fijne deeltjes < 0,063 mm)
 • Mengsel van 40% zand 0/2 en 60% fijne steenslag 2/6,3
 • Continue steenslag 0/6,3 (max. 5% fijne deeltjes < 0,063 mm)

Als je toch zandcement gebruikt, let er dan op dat je de stenen aftrilt vooraleer het zandcement is uitgehard (binnen de 2 à 3 uur). Als het zandcement uitgehard is, krijg je een oneffen verharding en loop je het risico om je stenen te beschadigen.

Kleuren

Hoe kleurvast zijn vloerplaten?

Door de natuurlijke samenstelling van beton, dat bestaat uit verschillende mineralen en materialen, kunnen kleurverschillen optreden. Zelfs platen die op dezelfde dag zijn geproduceerd kunnen verschillende tinten hebben. Maar dit is nu juist een van de kenmerken van onze vloerplaten. Het is belangrijk te onthouden dat kleuren na verloop van tijd altijd samenkomen.

Welke kleur kies ik best?

1. Gebruik bij voorkeur donkere stenen op de plaats waar de auto staat. Zo vallen olie- en bandensporen minder op.

2. Vermijd het gebruik van lichte tinten onder een notenboom en andere vruchtenbomen. Vallende bolsters, vruchten of bladeren kunnen vlekken veroorzaken.

3. Wil je opvallende tintverschillen vermijden? Meng dan producten uit minstens drie verschillende pakken.

Hebben alle klinkers binnen één pak dezelfde kleurnuances?

Wij gebruiken natuurlijke grondstoffen in het productieproces. Hierdoor zijn beperkte kleurafwijkingen mogelijk. Daarom mengen we de stenen bij de plaatsing, liefst van drie of meer verschillende pakken. Zo vallen de verschillen niet meer op. Na verloop van tijd verminderen de kleurverschillen sowieso. Dit duidt zeker niet op een mindere kwaliteit, maar is een natuurlijk proces.

Behouden Ebema_Stone&Style-producten hun kleuren?

Je tegels, klinkers, trappen… Ze liggen het hele jaar buiten. Ze trotseren fel zonlicht, hevige regenbuien en forse vrieskou. Ze verliezen kleur. Dat is de wet van de natuur.

Ebema_Stone&Style gebruikt kleurstoffen van de beste kwaliteit in het Carreau en Cassaia gamma om dat kleurverlies tot een minimum te beperken. De felheid en scherpte van de kleuren zullen tijdens het eerste jaar verzachten tot een mooie en stabiele kleur. Om dit kleurverlies verder tegen te gaan, ontwikkelde Ebema_Stone&Style de nieuwe intense impregnering. Die impregnering vermindert de impact van zon en regen. Het resultaat is een topproduct met een diepe kleurvastheid. Het product is ook tijdelijk water- en vuilafstotend en heeft een sterk verminderde kans op kalkuitbloei. De intense kleuren zijn Grand Blanc, Turf, Carbon, Terre Cuite en Mosaïque.

Het Rockstone gamma heeft een natuurlijke kleurvastheid dankzij het gebruik van natuursteengranulaten. Door het bijzondere uitwasprocedé komen die aan de oppervlakte te liggen. Natuursteengranulaten zijn van nature kleurvaster, waardoor jij altijd kunt blijven genieten van intense kleuren in je tuin.

Bestelling

Hoeveel bestel ik?

Bestel voor alle zekerheid 5 % meer dan je effectief nodig hebt. Als je achteraf bijbestelt, riskeer je kleurverschillen.

Hoeveel kost de aanleg van een nieuwe tuin, terras of inrit?

Als betonproducent hebben wij geen invloed op de prijzen van projecten. Wij nodigen u daarom uit om een van onze gecertificeerde installateurs of architecten te raadplegen voor meer informatie. U vindt hen via de zoekmodule op onze website.

Plaatsing

Hoe plaats ik tegels en klinkers?

Lees hier onze plaatsingsvoorschriften.

Kan ik zelf mijn vloerplaten leggen?

Het is niet aan te raden om zelf betonnen vloerplaten te leggen. Het leggen van betonplaten vereist niet alleen de nodige kennis en ervaring, maar ook de juiste materialen en gereedschappen.

Daarom werken wij met ervaren tuinaannemers en installateurs die vertrouwd zijn met onze tegels en garant staan voor een professioneel resultaat. Zij komen graag bij u langs en maken een offerte voor de plaatsing en de vloerplaten.

Kunnen de voegen tussen Eurodal Residential vloerplaten worden gevuld met siliconen?

Er zijn vier mogelijkheden om te overwegen:

 1. Laat de voegen open.
 2. Opvullen met zand, grind of porfier met kleine korrels.
 3. Opvullen met fugensand, een soort pasta die tussen de voegen wordt aangebracht. Het ziet eruit en voelt aan als zand en heeft onkruidwerende eigenschappen.
 4. Opvullen met siliconen.

Het is belangrijk te onthouden dat elke voeg op een bepaald moment moet worden onderhouden.

Kan de Eurodal Residential in alle omstandigheden worden geplaatst of zijn er beperkingen?

Een belangrijke voorwaarde is dat de tuinaannemer een minimale doorgang van 3m (*) naast het huis nodig heeft. Dit is om de toegang tot de achterkant van de woning met de nodige machines en grondplaten mogelijk te maken. 

*Deze voorwaarde geldt niet voor voortuinen.

Kan ik de Ebema_Stone&Style producten invoegen met poylymeerzand?

Wij raden dit af, omdat dit product zich ook in de poriën van de tegels vastzet en zo een waas achterlaat die je niet meer kunt verwijderen.

Hoe plaats ik een waterdoorlatende fundering?

Als je Eco Solutions plaatst, raden we aan om altijd een waterdoorlatende fundering te voorzien. Het hemelwater stroomt dan door de waterdoorlatende klinkers of langs de brede voegen van de waterpasserende klinkers en tegels, gaat via de waterdoorlatende fundering en infiltreert zo in de ondergrond. Een waterdoorlatende fundering moet voldoende sterk zijn om de belasting van bvb. je wagen te kunnen dragen, maar ook waterdoorlatend genoeg om het regenwater te bufferen en af te voeren.

Lees ook de plaatsingsvoorschriften voor Eco Solutions, waarin we meer uitleg geven over de precieze opbouw van zo’n waterdoorlatende fundering.

Hoe voorkom je dat water doorsijpelt in een muur of palissade?

Plaats een waterdichte folie tussen de grond en het muurelement of de palissade. Zo verminder je de kans op vlekken door kalkuitboei én dat je Ebema_Stone&Style-product groen wordt. Lees ook onze plaatsingsvoorschriften.

Hoe voorkom ik vlekken tijdens de plaatsing van Megategels?

Cementvlekken (stabilisé), fijne zand- of kleideeltjes… Ze kunnen langdurig op je Megategels blijven zitten. Door tijdens de plaatsing goed op te letten, kun je dat voorkomen.

 1. Als je je Megategels zaagt, spoel en borstel je ze best overvloedig af met zuiver water
 2. Voer nooit zaagwerken uit op Megategels die al geplaatst zijn
 3. Reinig je Megategels regelmatig met zuiver water, ook als de plaatsing nog niet volledig afgerond is
 4. Dek eventueel de bestrating af met plastic folie om hardnekkige vervuiling door cement, zandcement, kleihoudend zand enz. te voorkomen. Let op: Verwijder de plastic folie zo snel mogelijk. Als je het oppervlak te lang afdekt, kun je kalkuitbloei veroorzaken.

Lees aandachtig de plaatsingsvoorschriften voor grootformaattegels.

Hoe voorkom ik beschadigingen als ik mijn bestrating aftril?

Gebruik een trilplaat met een rubberen zool. Let er altijd op dat de trilplaat en rubberen zool zuiver zijn. Resten van stabilisé hebben een schurend effect op de klinkers. Zo krijg je vlekken die er niet meer uitgaan.

Opgelet: het Carreau-gamma is extra gevoelig voor verkeerde plaatsing. Tril je ze af? Gebruik dan altijd een goed afgestelde trilplaat en ga heel voorzichtig tewerk. Zo voorkom je extra beschadigingen.

Lees aandachtig de plaatsingsvoorschriften voor klinkers.

Hoe diep zet ik een palissade in de grond?

Hou een derde van de totale hoogte van de palissade onder de grond. Zo is hij optimaal stevig. Hou daar rekening mee bij de keuze van de hoogte van je palissade. Lees ook de plaatsingsvoorschriften voor palissades en palissadeboordstenen.

Hoe hoog mag een Cliffstone of Walling Line muur zijn?

Cliffstone Wallings bestaan in twee formaten: de kleinere Cliffstone Brick (30 x 10 x 10 cm) en de grotere Cliffstone Block (50 x 20 x 15 cm). Een Cliffstone Brick gebruik je als losstaande siermuur. Wil je een grondkerende tuinmuur? Voorzie dan altijd eerst een steunmuur. Bijvoorbeeld een L-element. 

De grotere Cliffstone Block kan gebruikt worden als siermuur én als grondkering. Wil je ‘m als siermuur, dan is er geen enkele beperking in de hoogte. Als grondkering ga je maximaal 5 blokken hoog. Als je toch hoger wil gaan, plaats je eerst een steunmuur. Ook de Walling Line kan gebruikt worden als keermuur tot een hoogte van maximaal 75 cm. Voor hogere Walling Line muren moet je eerst een steunmuur voorzien.

Vergeet niet om de plaatsingsvoorschriften nauwkeurig na te lezen. Op onze website vind je plaatsingsvoorschriften voor Cliffstone muurelementen en plaatsingsvoorschriften voor Walling Line muurelementen.

Onderhoud

Er is een stukje van de Eurodal vloerplaat los. Kan dit nog hersteld worden?

Geen paniek!  Wij beschikken over herstelpasta die we je ten alle tijde kunnen opsturen.  Het zou kunnen dat de plaat al wat verouderd is en je toch de huidige kleur wil benaderen.  Wel, door toevoeging van kleurpigment (mee geleverd) kan dat perfect.

Mijn eurodals zijn besneeuwd en er ligt een ijslaag. Mag ik er zout strooien?

Bij sneeuw en ijzel raden wij aan om zoveel mogelijk zand in plaats van zout te gebruiken. Zout kan in sommige samenstellingen zeer bijtend zijn en dus schade veroorzaken aan de oppervlakte.

Hoe onderhoud ik de platen het best?

Wij raden in het voorjaar een periodiek onderhoud aan met een groen of een bruin sopje, om de groenaanslag in eerste instantie te verwijderen. Verder moet er niet veel meer gebeuren. 

Beton is een poreus product dat een mooie patine krijgt door de jaren heen. Elk materiaal dat buiten ligt zal verouderen (afhankelijk van gebruik, windrichting, zoninslag). 

Hoe onderhoud ik mijn klinkers en tegels?

Lees onze tips voor onderhoud en reiniging van betonproducten.

Hoe verwijder je blauwe vlekken?

Maakt u zich geen zorgen! Als de tegel tijdelijke vlekken heeft, betekent dit hoogstwaarschijnlijk dat de tegel onlangs is geproduceerd. Olie-afgevende schimmels en sommige onschadelijke chemicaliën kunnen dit soort vlekken veroorzaken, maar ze zullen snel verdwijnen.

Ik heb stofafgave op mijn (antracieten) platen. Wat kan ik hiervoor doen?

Stof(afgave) is inherent aan het product 'beton' en blijft voor afzienbare tijd aanwezig. We kunnen je echter verzekeren dat dit op termijn sowieso verdwijnt.

Ik zie bandensporen op de platen. Kan dat?

Uiteraard kan dat. Als je je kort na de plaatsing beweegt met je wagen over onze eurodals zal de afdruk van het rubber zichtbaar zijn. Weet dat door veelvuldig gebruik, dit op termijn een mooie patine zal geven en dat de vloer daardoor alleen maar mooier zal worden.

Mag ik een hogedrukreiniger gebruiken op de platen?

Neen! Dat raden wij ten stelligste af. Door het gebruik van een hogedrukreiniger wordt de cementhuid aangetast. Hierdoor wordt de vloerplaat poreuzer en krijg je juist meer raakvlak voor groenafzetting. 

Krijg je de vloerplaten 'spic & span' proper?

Zelfs als het beton wordt schoongemaakt, blijft het niet helemaal schoon. Dat komt omdat het een poreus product is dat sporen van gebruik vertoont. Als u geen sporen wilt zien, is een keramische oplossing geschikter.

Wat kan ik doen aan vogelpoep of afdrukken van eikels en bladeren ?

Hiervoor bestaan producten in de handel. Let er wel op dat ze niet té zuur of té agressief gaan inwerken op de betonhuid want dat maakt de plaat alleen nog poreuzer. Het hechtingsoppervlakte voor groen en algen wordt zo gunstiger waardoor de platen na verloop van jaren nog groener zullen worden.

Hoe maak ik mijn Ebema_Stone&Style-producten winterklaar?

De betonproducten van Ebema_Stone&Style zijn altijd bestand tegen regen en vrieskou. Als je dooizout gebruikt op je inrit of terras, zorg er dan voor dat er nergens ophopingen van dooizout voor langere tijd blijven liggen. Anders kan het oppervlak toch nog aangetast worden. Let op: Strooi nooit dooizout op je Smooth-producten. Want het Smooth-gamma is niet bestand tegen strooizouten. Daarom kun je geen Smooth op je inrit leggen.

Plaats geen winterbache op de Smooth tegels. Door de condens die zich vormt onder de bache, kan er kalkuitbloei ontstaan op de tegels.

Lees ook onze onderhouds- en reinigingstips

Wat zijn die witte vlekken op de klinkers of tegels?

Dat is kalkuitbloeiing of kalkuitslag. Een natuurlijk proces dat zich bij alle producten op basis van cement kan voordoen. Je ziet het bij betonproducten, maar ook bij  andere natuurlijke materialen zoals gevelstenen. Maar het is onschadelijk: het heeft geen enkele invloed op de kwaliteit van je product.

Kalkuitslag is een natuurlijk fenomeen. Het ontstaat onder bepaalde klimatologische omstandigheden. Water legt een ‘film’ over beton. De kalk komt vrij en lost zich op in deze waterfilm. Het water verdampt en de kalk slaat neer op de stenen. Contact met CO2 uit de lucht transformeert de kalk tot een witte sluier (calciumcarbonaat). Die zet zich af op de stenen. Maar maak je geen zorgen: kalkuitbloei gaat weg zoals hij komt: vanzelf. Veel regen en gebruik van de bestrating versnelt dit omgekeerde proces.

Ebema_Stone&Style aanvaardt geen klachten over dit fenomeen. Stoor je je eraan? Maak dan gebruik van producten zoals Lithofin of HG cementsluierverwijderaar. Die vind je bij  de bouwhandelaar. Opgelet: Lees aandachtig de gebruiksaanwijzing. Een verkeerd gebruik kan de textuur en kleur van je bestrating veranderen. Klachten na verkeerd gebruik van deze producten vallen niet meer onder onze verantwoordelijkheid.

Roestvlekjes

Megategels

Betonproducten bestaan uit natuurlijke grondstoffen. Wordt er in een groeve uitzonderlijk gestoten op een vervuilde ader - met bijvoorbeeld pyriet- dan kan dit leiden tot minimale oppervlakkige roestvlekjes. Pyriet is een materiaal dat zich in de grondstoffen kan bevinden en dat bij contact met zuurstof en vocht mogelijk expandeert. Hierdoor wordt ijzeroxide vrijgegeven, wat de roestvorming verklaart. Dit verwijder je met Lithofin Rost-Ex, verkrijgbaar bij de bouwmaterialenhandelaar. Roestvlekjes zijn zo eigen aan het product en kunnen geen reden geven tot klacht.

Eurodal vloerplaten

Pyriet is een mineraal dat van nature in de grondstoffen van beton aanwezig kan zijn. Bij contact met zuurstof en vocht zal het ijzeroxide vrijgeven, waardoor er roestvorming op de plaat kan ontstaan. Dit natuurlijke fenomeen is eigen aan beton als materiaal.Gelukkig kan de vlek verwijderd worden met behulp van een herstelkit (pasta). Als je meer informatie wil over Pyriet en instructies voor het verwijderen van de vlek, kan je de brochure hier downloaden. De herstelkit kan je aanvragen via salesebg@ebema.be

Hoe verwijder ik groene aanslag op mijn tegels en klinkers?

Op vochtige oppervlakken krijgen algen en mos meer kans om te groeien. Het resultaat is een groene aanslag op je tegels, klinkers of trappen. In de meeste gevallen kunnen algen zeer eenvoudig worden verwijderd door 2 tot 3 keer per jaar je producten te spoelen of overgieten met een anti-mosproduct. Lees de aanwijzingen op de verpakking van het product aandachtig. Bij de bouwhandelaar zijn producten verkrijgbaar die algen en mos verwijderen en nieuwe algengroei afremmen (o.a. HG groenaanslagreiniger, Biomix…). Wij raden aan om steeds een test te doen op een klein oppervlak en op een minder zichtbare plaats.

Lees ook onze tips voor onderhoud en reiniging van betonproducten.

Hoe verwijder ik olievlekken?

Snel reageren is de boodschap. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker je de vlek verwijdert. Gelukkig hebben veel bouwhandelaars aangepaste olieverwijderaars in huis. Denk aan Lösefix van Lithofin en HG Super Remover. Lees altijd aandachtig de gebruiksaanwijzing. Meer info: www.tegeldokter.be.

Let op: Spuit je terras niet af met de hogedrukreiniger. Door je klinkers onder hoge druk af te spuiten, beschadig je het oppervlak van het betonproduct. Het verruwt het oppervlak en maakt de bestrating poreuzer, waardoor je tegels en klinkers net sneller groen en vuil zullen worden.

Lees ook onze tips voor onderhoud en reiniging van betonproducten.

Hoe verwijder ik vetvlekken?

Regent het veelvuldig? Dan verdwijnen vetvlekken vanzelf. Heb je dat geduld niet? Er zijn vlek- en vetverwijderaars op de markt. Bijvoorbeeld Lösefix van Lithofin en HG Super Remover. Volg altijd nauwkeurig de gebruiksaanwijzing. Info: www.tegeldokter.be.

Let op: Spuit je terras niet af met de hogedrukreiniger. Door je klinkers onder hoge druk af te spuiten, beschadig je het oppervlak van het betonproduct. Het verruwt het oppervlak en maakt de bestrating poreuzer, waardoor je tegels en klinkers sneller groen en vuil zullen worden.

Lees ook onze tips voor onderhoud en reiniging van betonproducten.

Is de Megategel Smooth glad als het regent of vriest?

Volgens de tests in in een gespecialiseerd labo is de Smooth oppervlaktestructuur niet gladder dan natuursteen. De tegels zijn zo ontworpen dat ze lichtjes bol staan, waardoor een deel van het regenwater van de tegel af rolt en in de grond trekt. Dat vermindert de watergladheid. Op bevroren tegels moet je natuurlijk voorzichtig zijn, maar dat geldt ook voor andere materialen. Let op: Megategels Smooth zijn niet bestand tegen dooizout. Daarom zijn ze niet geschikt voor inritten. Strooi dus ook geen zout op je terras of tuinpad.

Wat zijn de haarscheurtjes op de Megategel Smooth tegels?

Dit zijn kleine ‘krimpscheurtjes’, eigen aan zelfverdichtend beton. Als ze voorkomen, zijn ze meestal 5 tot 15 cm lang en hebben geen invloed op de kwaliteit van de tegels.

Deze scheurtjes leiden niet tot breuk van de tegel en zijn enkel zichtbaar tijdens het opdrogen van de tegels. Op termijn zet zich hier stof en vuil in en worden ze minder zichtbaar.

Dit kan geen reden zijn tot klacht of vervanging.

Algemeen

Wat doe ik als ik een klacht heb?

Meld je klacht binnen de 8 dagen na levering via ons klachtenformulier. Zijn er zichtbare gebreken? Begin dan niet met de verwerking van de producten voordat je een akkoord hebt met de verkoper. Zijn de stenen al geplaatst? Dan aanvaarden we geen klachten meer voor zichtbare gebreken. 

Niet gevonden wat je zocht ?

Stuur ons een bericht of bezoek onze expo. 

Contacteer ons.