7 tips voor een prachtige stadstuin

Een dimensie van rust in de immer bruisende metropool? Dat creëer je onder andere met de betonoplossingen van Ebema_Stone&Style. Met de perfecte verhouding van verharding ten opzichte van groen is het heerlijk genieten. Bovendien zijn er slimme hacks die je tuintje optisch heel wat ruimer doen lijken. Laat je inspireren door onze 7 tips voor een prachtige stadstuin. 

Groene stadstuin

1. Maak een statement met groen

Afscheidende burenmuren vol weelderig groen, een karaktervolle boom geplant in de verharding of trendy planters bieden de nodige beschutting en rust in een zalig microklimaat.

Stadstuin met niveaus

2. Breng diepte in de tuin

Werken met niveauverschillen laat een tuin optisch heel wat ruimer lijken. Enkele treden naar een verhoogd platform achteraan trekken een tuintje helemaal open.

Stadstuin in lichte kleuren

3. Hou dezelfde kleurtonen aan

Hou je kleurgebruik zo sober mogelijk. Diverse grijstinten gecombineerd met groen, groen, groen zorgen voor een strakke look, rust en ruimtegevoel.

Denk niet in mini-afmetingen. Kleine ruimtes vragen net om grote items.

Betonnen tuinmeubilair in stadstuin

4. Zie het groots

Het lijkt misschien logisch om in mini-afmetingen te denken, maar niets is minder waar. Kleine ruimtes vragen net om grote items. Grootformaattegels, betonnen meubilair, planten met jumbo bladeren, ... Het effect is enorm! Onze Megategels zijn erg geschikt voor binnentuinen. Je kunt ze plaatsen op tegeldragers, ze zijn sterk genoeg om een zware belasting te dragen, én ze geven een extra ruim gevoel.

waterdoorlatende verharding in stadstuin

5. Geen natte voeten in een eco-tuin

Wil je graag een ecologische toets in je ontwerp? Ga dan voor Eco Solutions. Dankzij de brede voegen van deze Grasslines Big bijvoorbeeld, kan het hemelwater in de grond infiltreren. In combinatie met een waterdoorlatende ondergrond bieden Eco Solutions moeiteloos het hoofd aan hevige stortbuien. Nooit meer moddervoetjes dus!

Dakterras met Megategels

6. In hogere sferen

Geen tuintje ter beschikking? Bekijk de opties op het dak. Met een slim ontwerp, het nodige technische advies en duurzame materialen (zoals kunstgras) creëer je een onverwacht tof dakterras. 

Stadstuin met verschillende formaten tegels

7. De voordelen van een lichtgewicht

Voor een binnentuin zonder verkeer kan je kiezen voor een tegel van 4 cm dik. Door zijn lichtere gewicht is deze tegel ideaal om te plaatsen op dakterrassen en moeilijk bereikbare binnentuinen. Plaatsing kan zowel op fundering, als op tegeldragers. Je hoeft minder kilo's te slepen, en de creatieve mogelijkheden zijn eindeloos.

Ontvang de laatste trends in je mailbox.

We sturen je ongeveer 4x per jaar een mail met nieuwtjes. Geen spam. Beloofd.

Ontdek meer trends