1. Combineer beton met groen

Strak en organisch vinden elkaar perfect wanneer je betonelementen smaakvol integreert in buitenruimtes met veel groen. De strakheid van beton geeft visuele rust, planten bieden dan weer leven én zuurstof. Wanneer de zon op haar hoogst staat, schenken ze verkoeling en schaduw. In de herfst komen daar steeds veranderende kleurschakeringen bovenop.

De combinatie van weelderige planten, fris gras, waterpartijen, ruimtelijke betontegels en comfortabele verlichting werkt dan ook uitstekend. Beams doen elegant dienst als zitbank én compartimentering. Planters in prefabbeton geven struiken een kwalitatief en fraai podium. Boordstenen houden het geheel gestructureerd. In fluweelzacht Smooth-beton oogt én voelt de rust bovendien natuurlijk aan.

Smooth zwembadranden in prefab beton
Smooth zwembadrand

2. Maak je zwembad ‘zacht’

Een stijlvol zwembad in de tuin charmeert altijd. En nodigt uit om op eigen tempo te ontspannen: van de eerste fleurige lentedagen tot de weldadige Indian Summer. En dat zowel in het water als ernaast.

Het Smooth-gamma verhoogt het wellnessgevoel. De streelzacht afgewerkte en afgeronde grootformaattegels nodigen uit om blootsvoets te genieten. De zacht afgeronde zwembadranden zijn ideaal om een boek te lezen met de benen in het water. Of te nippen van een zomerse cocktail terwijl datzelfde water verkoeling biedt.

Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk dan onze fotoreferenties met waterpartijen.

Smooth bar table
Smooth patio table

3. Geniet culinair buiten

Uitgebreid lunchen of dineren met vrienden of familie op een gezellig terras: een slim en stijlvolingerichte tuin leent er zich perfect toe. Installeer een buitenkeuken, bekleed de vloer met elegante, zijdezachte grootformaattegels en omring het geheel met Smooth Objects. Een strakke Patio Table, een betonnen poef, zitbanken en beams. Ideaal om het jaar door te loungen, lunchen of dineren met een fiks vakantiegevoel.

De oersterke Objects doorstaan bovendien moeiteloos maartse buien, aprilse grillen én winterprikken. Bijkomend voordeel? Na een feestje of familiediner is alles in geen tijd weer proper. Gewoon even met de dweil nagaan en het terras nodigt alweer uit voor nieuwe gastronomische experimenten.

Smooth kleurenpalet
Smooth Blue Velvet, Cream Velvet + & Grey Velvet +

4. Kies je kleurtint

Beton is veelzijdig: in vorm én … in kleur. Dat biedt de mogelijkheid om buitenruimtes naar eigen smaak in te richten in bijpassende of contrasterende nuances. In het Smooth-gamma heb je de keuze uit een wit-, grijs- en blauwtint. Ideaal om je buitenkamers perfect te laten aansluiten bij je gevel en interieur.

Cream Velvet+ straalt klinische klasse uit. De wittint reflecteert het zonlicht en vergroot het ruimtegevoel. De grijze nuance Grey Velvet+ gaat altijd perfect op in de omgeving, of die nu strak hedendaags of charmant rustiek is. Blue Velvet combineert zich mooi met natuursteen, hout én … blauwe luchten.

Op zoek naar meer variatie buiten het Smooth-gamma? Ontdek hier al onze kleuren en structuren.

The cube, Mechelen

5. Verander knus in weids

Ruimtegevoel creëren in een kleine stadstuin? Ga voor grootformaattegels. Hun grootsheid doet weids aan. Het kleine aantal voegen geeft bovendien visuele rust – ja zelfs op een beperkt oppervlak.

De grootformaat Smooth-tegels zijn beschikbaar in diverse diktes. Of beter: slankheden, want er zijn er al van amper 4 cm dik. Deze lichtgewichten zijn ideaal voor dakterrassen én om vlot moeilijk toegankelijke stadstuinen in te richten. Combineer deze stijlvolle tegels gerust met strategisch geplaatste planters of beams. Creëer wat hoogteverschillen en voorzie – waarom niet – een beam met ledverlichting of fonteintje. ’s Avonds in sfeerlicht van de zomer genieten met klaterend water nabij: zelfs in het midden van de stad doet dit wegdromen naar verre bestemmingen.

In The Cube in Mechelen gingen ze alvast voor een origineel concept. En ook andere projecten met Ebema-beton leverden bijzondere resultaten op. Bekijk ze op onze Outspiration-pagina.

Maatwerk nodig? Vraag naar onze CustomConcrete-dienst. In een cocreatie ontwikkelen we je meest creatieve ideeën.

Ontdek meer tips