Maak je buitenruimtes waterproof

Geen plassen meer in de tuin, op de inrit of het terras? De Eco Solutions klaren de klus. Met het nieuwe combinatieconcept doen ze dat creatiever dan ooit. Je kan nu namelijk bestaande Eco Solutions (grasbetontegels) onderling combineren tot unieke legpatronen. Ideaal voor overgangen van open naar gesloten verharding. De open voegen vul je op met split of met gras voor extra groene accenten.

Aviena Straight en Aviena Wave
Aviena Straight en Aviena Wave

Combinatieconcept 1: Aviena Straight en Aviena Wave

Een speelse toets toevoegen? De Aviena Wave is een golvende tegel. Combineer hem met de rechte Aviena Straight. Het resultaat? Een bestrating die als het ware in beweging komt.

Grasslines big
Grasslines Big

Combinatieconcept 2: Grasslines Big en Stepstone Big

De Grasslines Big leent zich uitstekend voor grote oppervlakken zoals inritten of parkeerplaatsen. Je kunt er comfortabel over wandelen.  Daarom is de Grasslines Big geliefd om moderne, groene tuinpaden te creëren.

De Grasslines Big heeft dezelfde afmetingen dan de Stepstone Big, dus ideaal om te combineren. De Stepstone Big is technisch gezien geen waterpasserende tegel – de open voeg is kleiner dan 10 % – maar hij is wél perfect voor de creatie van verharde loopvlakken. Of voor een zichtbare afscheiding tussen parkeerplaatsen. Laat je creativiteit gerust de vrije loop.

Sealstone en Greenstone
Seamstone en Greenstone

Combinatieconcept 3: Seamstone, Greenstone en Grasslines Small

De Seamstone is de ideale steen om gesloten bestrating en waterpasserende tegels te verbinden. Deze vierkante steen heeft een kleine voeg van 6 mm en sluit zo perfect aan op de nokken van de Greenstone. Met een geschikte voegmortel of epoxyoeg is de Seamstone geschikt als onkruidwerende bestrating. Zowel de Greenstone als de Seamstone zijn ook verkrijgbaar in een halfformaat: Greenstone 4.0 25x12.5 cm, Greenstone 2.0 25x12,5 cm en Seamstone 25x12.5 cm.  

Combineer verschillende formaten en types voor unieke patronen. Op die manier creëer je een organische overgang van gesloten tegel naar tegel met brede waterpasserende voeg.

De Seamstone en de Greenstone zijn ook te combineren met de Grasslines Small

 

technische tekening combinatieconcept
Technische tekening combinatieconcept 3

Voorbeeld

Op de technische tekening zie je een voorbeeld van dit combinatieconcept: 

Afbeelding 1: Seamstone 25x25 cm
Afbeelding 2: Greenstone 4.0 25x25 cm
Afbeelding 3: Grasslines Small 25x25 cm
Afbeelding 4: Seamstone 25x12.5 cm
Afbeelding 5: Greenstone 4.0 25x12.5 cm
Afbeelding 6: Greenstone 2.0 25x12.5 cm

Het maximum halen uit je Eco Solutions?

Maak de ondergrond doorlatend zodat het hemelwater ook effectief in de bodem infiltreert. Ontdek hier de plaatsingsvoorschriften.

Ontdek meer trends