We spotten een duidelijke trend: er is meer en meer vraag naar grootformaat betontegels voor het terras. Ebema_Stone&Style beantwoordt die vraag met een groots antwoord: betontegels met een lengte van 2 meter. In een fluweelzachte Smooth afwerking voor een modern effect. Onze werf in de provincie Antwerpen met een terras van 36 m² met Megategels Smooth 2x2 meter in de kleur Cream Velvet was zeker en vast een succes. De plaatsing kon afgerond worden in minder dan 3 uur! Megagroot. Razendsnel. 

Plaatsing Megategels 2x2 meter
Plaatsing Megategels 2x2 meter met een vacuümpomp

Voorbereiding

We raden aan om altijd met een professionele plaatser te werken. Hij kent de kneepjes van het vak en heeft het juiste materiaal ter beschikking.

De werf moet toegankelijk zijn. Er moet voldoende ruimte zijn voor de vrachtwagen en de kraan om te manoeuvreren. De bedding mag op voorhand klaargemaakt worden tot de reikwijdte van de kraan. Zorg ervoor dat de kraan niet door de bedding moet rijden. Een straatlaag met porfier 2/6 is ideaal om deze Megategels op te leggen.

Denk aan de persoonlijke beschermmiddelen! De vacuümpomp waarmee deze tegels geplaatst worden, maakt veel lawaai. Gehoorbescherming is absoluut noodzakelijk. Zorg ervoor dat iedereen op de werf altijd een veiligheidshelm en veiligheidsschoenen draagt.

Je kunt de schuimvellen gebruiken om de tegels te beschermen tijdens de plaatsing.

Plaatsing Megategels 2x2m
Plaatsing Megategel 2x2 meter met vacuümpomp

Plaatsing

De tegels moeten zo horizontaal mogelijk opgenomen worden met de vacuümpomp. Als de tegel scheef hangt, kan het zijn dat hij door de bedding sleept. 

Geef voldoende aandacht voor de plaatsing van de eerste tegel. Wees zeer kritisch! Neem de tegel terug op en corrigeer de bedding tot je volledig tevreden bent met het resultaat. Als de eerste tegel goed ligt, is het veel gemakkelijker om de rest te plaatsen.

De tegels zijn maatvast. De tegels worden bij Ebema_Stone&Style plat gemaakt, en niet op hun kant. Daardoor zijn alle tegels even groot en kun je gemakkelijk een rechte lijn aanhouden. De tegels zijn lichtjes bol, zo blijft er geen water op staan als het geregend heeft.

We raden aan om met 2/3 mm afstandshouders tussen de tegels te werken. Zo blijft de voeg constant. 

De tegels zijn degelijk verpakt en worden door onze specialist-chauffeur met de grootste voorzichtigheid geplaatst. Ebema_Stone&Style neemt de plastic hoezen en het verpakkingsschuim mee zodat de werf proper achterblijft.

Ontvang de laatste trends in je mailbox.

We sturen je ongeveer 4x per jaar een mail met nieuwtjes. Geen spam. Beloofd.

Ontdek meer artikels over de technische kant