Grasbetontegels

Grasbetontegels, ook wel grasdallen genoemd, zijn betontegels die subtiel opgaan in de omgeving en de draagkracht van een verhard oppervlak bieden zonder de opname van regenwater in de bodem te verhinderen. Ze nemen dus weinig plaats in en leiden het regenwater efficiënt naar de bodem, waardoor de tuin kan bloeien.

Bij Ebema_Stone&Style streven we hierbij niet alleen naar een optimale functionaliteit maar ook naar esthetische uitmuntendheid. Van de serene grasbetontegel Helix tot het flamboyante Aviena assortiment. Waterpasserende bestrating is voor ons zoveel meer dan de zoektocht naar een pasklare oplossing voor wateroverlast.

Upgrade je inrit bijvoorbeeld met het strakke lijnenspel van de Grasslines Small, kies voor speelse en gedurfde patronen en combineer met de robuuste schoonheid van de Greenstone. Vul de brede voegen met gras voor een groen effect of met grind voor een optimaal waterpasserend effect. Want niet alleen de natuur, maar ook het oog wil wat.

bowler
De subtiele kromming van de bowler zorgt voor een organische uitstraling

Waterdoorlatende- en waterpasserende klinkers

Zowel waterdoorlatende als waterpasserende klinkers leiden overtollig regenwater naar de bodem. Waterpasserende klinkers zoals de Seamstone en Halter doen dit langs hun brede voegen, terwijl waterdoorlatende klinkers als de Infiltro zorgen voor waterinfiltratie via hun poreuze betonstructuur. Beide types zijn goed begaanbaar te voet en per fiets en uitermate geschikt voor parkeerplaatsen, inritten en tuinpaden.

De nieuwste toevoeging aan deze reeks is de Bowler, een waterpasserende klinker met discrete kromming. Deze subtiele curve zorgt voor een organische uitstraling en de look-and-feel van een kleiklinker. Bovendien voert de Bowler regenwater efficiënt en snel af naar de bodem. Van apotheken tot bankkantoren, de Bowler is vaak een favoriete keuze voor parkeerplaatsen.

Terras met stapstenen in Smooth
Terras met stapstenen in Smooth

Stapstenen

Een tuinpad van betonnen stapstenen, met ten minste twee zijden grenzend aan groen - 10% voeg is vereist om aan de norm te voldoen - ziet er niet alleen charmant uit, maar vervult ook een functie met zo min mogelijk impact op de natuur. Het dient als voetpad, waardoor de natuurlijke infiltratie van water in de bodem zo min mogelijk belemmerd wordt.

Voor wie houdt van een serene en discrete oplossing die de natuur accentueert is er de Aviena Circle. Hij gaat geruisloos op in de omgeving dankzij zijn organische vormgeving. Meer opvallende verschijningen vind je in ons XL-gamma met de Eurodal Residential en de Smooth grootformaattegel op kop.

Minder maar slimmer verharden

Beton wordt vaak - ten onrechte - gezien als een milieuonvriendelijk materiaal. Een veelgehoord argument is dat beton helemaal geen water doorlaat en de biodiversiteit ondermijnt. Vroeger was dit een knelpunt, maar de betonmarkt zit niet stil en blijft innoveren. Het levende bewijs hiervan zijn onze waterdoorlatende en waterpasserende betonproducten, die de natuur in al haar facetten laten gedijen en waterinfiltratie stimuleren. Zo bouwen wij aan de tuin van morgen

aviena straight carbon

Benieuwd naar onze ecologische oplossingen?

Grasduin online door onze Eco Solutions en ontdek ons ruime aanbod aan waterdoorlatende en waterpasserende producten. Deze zijn gemakkelijk te combineren met andere producten uit ons assortiment. Zo creëer je in een handomdraai een harmonieuze tuin, terras of oprit, waarbij alle betonelementen op elkaar zijn afgestemd. Van zwembadrand tot klinker.

Ontdek meer trends