Tegeldragers

Plaatsing

Kleur en vorm

Lichte kleurverschillen zijn mogelijk. Houd hier rekening mee wanneer je verschillende formaten van tegels, trappen of randen combineert. Voor een optimaal kleurbeeld meng je best de tegels goed bij de plaatsing.

Door de handmatige werkwijze variëren de exacte afmetingen van de tegels misschien lichtjes. Dan gaat het vooral over de dikte. Tegeldragers of wat extra split op de hoeken lossen dit bij plaatsing vlot op.

Vacuümklem

Smooth Megategels plaats je met een vacuümklem. Je vindt zo’n klem bij de meeste verhuurcentra.

Vacuümklem

Hoe vlekken vermijden?

Om de kans op vlekken en kalkuitbloei te beperken, voorzie je best een fundering die voldoende water doorlaat. Open voegen zorgen daar alvast voor. Bij gesloten voegen gebruik je best enkel polymeer tussen de tegels. En voor de straatlaag kies je liefst voor split. Op die manier komt de tegel niet in contact met cementhoudende materialen.

Bescherm je tegels tijdens de plaatsing met condensvrij materiaal. Zo vermijd je hardnekkige vervuiling door cement, zand en aarde.

Bijkomende tip: zand de tegels niet in na plaatsing. Dat veroorzaakt mogelijk krassen, vlekken en aanzienlijke kalkuitbloei.

Smooth Megategel

Onderhoud

Onderhoudsvriendelijk

Onze Smooth-producten zijn natuurlijk gecoat. Dat vergemakkelijkt het onderhoud. Een dweil en zuiver water zijn voldoende om vuil en stof te verwijderen. Toch is deze coating geen garantie tegen vervuiling. Reinig je Smooth-producten dan ook meteen als je erop morst. Vooral zuurhoudende producten, dierlijke uitwerpselen en plantaardige resten laten vlekken na bij langdurig contact.

Is het tijd voor een grondige poetsbeurt?

Vermijd in elk geval agressieve schoonmaakmiddelen en hogedrukreinigers. Je wil het oppervlak van de tegel immers niet beschadigen. Een degelijke buitenhuisreiniger volstaat. Die vind je bij de betere handelaars in bouwmaterialen. Merk je cementstof op? Dan breng je best opnieuw een beschermlaag aan, namelijk een vloercoating specifiek voor betonvloeren.

Ontdek meer artikels over de technische kant