Panorama Whale Grey
Panorama Whale Grey

Stone&Style Gevel: eigentijds met beton

De panorama-collectie verbetert de buitenruimte verticaal. Voor woningen, appartementsgebouwen en bedrijfsgebouwen.
Met karaktervolle hoogwaardige betongevelstenen in elegant langformaat. 
De kleurnuances variëren van zacht tot uitgesproken. En passen zo in veel bouwstijlen.

Gevelsteen cloud white

Gevelbouw: panoramisch ruimte verbeteren

Onze buitenruimte is kostbaar. Ebema_Stone&Style verbetert ze daarom al jaren. Met vernieuwende en stijlvolle oplossingen in hoogwaardig geprefabriceerd beton voor de tuin. En voortaan ook … voor gevels.

Met ons assortiment van panorama-gevelstenen houden we ons inderdaad niet langer op de vlakte. We kijken resoluut omhoog. Naar oplossingen om gevels nog duurzamer, mooier en efficiënter te bouwen. Samen met bouwheren, handelaars, aannemers en architecten geven we vandaag vorm aan de buitengevels van morgen.

We denken vooruit. Op vlak van esthetiek, duurzaamheid, gebruiksgemak en efficiëntie. Want alleen door met alles rekening te houden, kunnen we samen ruimte verbeteren.

De voordelen

Ebema_Stone&Style Gevel heeft oog voor de creatieve vrijheid van de architect. De panorama-collectie biedt een wereld aan ontwerpmogelijkheden, is duurzaam en is vlot te plaatsen.
 

Architectuur accentueren
Een lang smalformaat draagt bij aan een eigentijdse strakke uitstraling. Verder ideaal om te spelen met lijnen in het gevelbeeld, horizontaal en zelfs verticaal.
Creativiteit ondersteunen
Maatvast! Hierdoor zijn ze geschikt voor diverse verwerkingswijzen: van verlijmen en traditioneel metsen tot verwerken met dunbed- of doorstrijkmortel.
Detaillering doortrekken
Als gevelstrip en als gevelsteen. Volumes zoals een overdekt terras of garage kunnen door middel van de gevelstrips dezelfde detaillering krijgen als de huisgevel. Dé oplossing voor een totaalproject!
Tinten vasthouden
Een speciale impregnering beschermt de gevelstenen beter en langduriger, stoot water en vuil af, maar ademt tegelijk. De kleurintensiteit wordt langer behouden. De gevelstenen zijn voor lange termijn goed beschermd tegen wituitbloeiing en groenaanslag.
Efficiënter bouwen
De gevelstenen zijn zó ontwikkeld, dat ze een vlotte plaatsing faciliteren. Dat betekent tijdswinst, minder verspilling én budgetvoordeel voor de bouwheer.

Vlotte plaatsing

  • Met de afgewerkte kopse zijde kan elke steen op elke plek in de gevel terecht. Werken aan de hoeken is meteen een stuk gemakkelijker.
  • Eén kopse zijde heeft een smalle afstands-nok van 1,5 mm. Resultaat? Een mooie en gelijkmatige afstand tussen de kopse voegen. En meteen een duidelijk herkenningspunt voor de zichtzijde van de steen.
  • In elk pak zijn er – per laag – hulpstukken voorzien: gevelstenen van 24, 32 en 40 cm lang. Handig bij bepaalde verbanden en om zaagwerken op de werf te beperken. 
  • Het standaardadvies is verlijmen op een voegdikte van ca. 4mm.

De panorama-collectie biedt een reeks van hoogwaardig kwalitatieve en karaktervolle betongevelstenen in een elegant langformaat met zachte tot meer uitgesproken kleurnuances.

Technische informatie

Afmetingen
De panorama-collectie wordt gekenmerkt door het lang smalformaat op 600 x 90 x 40 mm (= l x b x h)
Strips en hoekstrips met afmeting ca. 600 x 20 x 40 mm zijn verkrijgbaar in elke kleur van de collectie.

Afwerkingen en oppervlaktestructuren
Nordic White, Cloud White, Whale Grey, Dusk Grey, Volcanic Black en Smoke Grey hebben een goed verdichte strakke oppervlaktestructuur en vertonen een zachte tot meer uitgesproken karaktervolle nuancering.
De Dim Grey heeft een ruwere gewaterstraalde oppervlaktestructuur in een genuanceerde kleur.

Impregnering
De afgewerkte strek- en kopzijdes van de stenen worden geïmpregneerd, waardoor ze minder vocht opnemen en beter bestand zijn tegen kalkuitbloei en groenaanslag. Ook vervuiling door stof heeft door deze impregnering minder kans. Uiteindelijk blijft de gevel zo langdurig mooi.

 

Maatwerk mogelijk

Werk je aan een ontwerp dat een uniek design of een unieke kleur vereist? Ebema is al jaren specialist in vernieuwende betonoplossingen. De experts van Ebema_CustomConcrete zitten graag met je samen voor een specifiek project. 
 

Voor meer informatie over onze panorama-collectie, contacteer Nathalie Termeer, sales manager:
nathalie.termeer@ebema.be
+32 89 61 00 56

of bezoek onze Stone&Style_Gevel website