220+

medewerkers

740+

plaatsers en verdelers

650+

artikelen voor tuin, terras en inrit

Ebema verbetert ruimte. Wij maken buitenruimtes gezelliger, slimmer, comfortabeler, veiliger, mooier, groener en sterker. Voor mensen, overheden, bedrijven en organisaties. Dat doen we met visionaire ideeën en elegante betonoplossingen. Maar vooral: met hart en ziel, sinds 1946.

Vandaag hebben we een team van 220 mensen in onze vestigingen in Zutendaal en Rijkevorsel. En een omzet van bijna 49 miljoen euro per jaar. We hebben aan de ene kant een productgamma voor de openbare markt met de naam Ebema_LivingCity.

 

Ons uitgebreide gamma voor tuin, terras en inrit wordt verkocht onder de naam Ebema_Stone&Style. Wij verdelen dit via tuinprofessionals : een uitgebreid netwerk van verdelers (bouwhandelaren) en plaatsers (tuinaannemers) staat klaar om u te adviseren en ondersteunen. 

Ebema vandaag

2019

Twee vestigingen. 220 medewerkers. 49 miljoen euro omzet. Ebema groeit.

Winnaar VOKA HR Award

2018

Ebema sleept de Limburgse VOKA HR Award in de wacht dankzij haar ambitieuze Toekomstplan 2020. Het Toekomstplan is een meerjarig plan om te groeien, te innoveren, de veiligheid te verhogen en de persoonlijke groei van onze medewerkers te stimuleren. 

Want ruimte verbeteren, dat betekent ook onze werkruimte verbeteren. Veraangenamen. Vermenselijken. Voor medewerkers. Voor collega's. Voor iedereen van onze familie.

2017

Ebema verwerkt meer dan 450 000 ton grondstoffen.

Smooth Objects

2014

Met de Smooth Objects – objecten in architectonisch zelfverdichtend beton – lanceert Ebema een nieuwe productlijn.

Nieuwe gebouwen

2013

In Zutendaal investeert Ebema 3 miljoen euro in een nieuw burelencomplex voor productie en onderhoud. In het nieuwe kantoorgebouw van 2000 m2 komt ook het nieuwe labo én CreativeLab, een inspirerende ruimte voor nieuwe ideeën.

Daarnaast bouwt Ebema in Zutendaal een hypermoderne productiehal. Een investering van 11 miljoen euro. De nieuwe installatie maakt het mogelijk om snel te schakelen tussen de productie van boordstenen, betonstraatstenen en tegels. Resultaat? Een grotere productiecapaciteit, een kleinere stock, mogelijkheden voor kleinere producties en een snellere levering.

Drievoudig winnaar FEMA-awards

2013

Voor de derde keer op rij wint Ebema de FEMA-Award. Dit was een tweejaarlijkse prijs voor ‘professionalisme en klantenservice’ uitgereikt door Fema, de beroepsvereniging van de bouwhandelaar.

Winnaar Ambiorixprijs

2011

VKW Limburg bekroont Ebema met de Ambiorixprijs. Een prestigieuze award voor groeibedrijven die tegelijkertijd veel aandacht hebben voor hun medewerkers en omgeving.

Smooth Hal

2011

Ebema neemt in Rijkevorsel een aparte Smooth Hal in gebruik. Hier worden de objecten in architectonisch zelfverdichtend beton gegoten.

Smooth Megategel-gamma

2009

Het Ebema_Stone&Style Smooth-gamma wordt gelanceerd. Ebema heeft nu een gamma met allure in fluweelzacht architectonisch gietbeton.

Stap naar zelfverdichtend beton

2008

Ebema start met zelfverdichtend beton. Dit opent de deur naar een nieuw gamma Smooth-producten.

Verkoop EBS-Beton

2007

Ebema verkoopt N.V. EBS-Beton.

Gestage groei

2006

De gezamenlijke omzet van Zutendaal en Rijkevorsel overschrijdt 30 miljoen euro. Het aandeel van het Stone&Style-gamma klimt tot 40% van de totale omzet.

Oprichting van de huidige hal 3 mét opbouw van de palissademachine.

Primeur: de Megategel

2004

In het Stone&Style-gamma start Ebema met de productie van de Megategel: geperste tegels van 1 op 1 meter. Een primeur voor de Benelux en ver daarbuiten. De Megategel zal uitgroeien tot een waar succesverhaal.

Lancering Erkend Plaatser-label

2003

Opstart van het Stone&Style Erkend Plaatser Label. Ebema erkent zo tuinprofessionals voor de kennis die ze hebben van het Stone&Style-gamma en de kwaliteit van hun werk.

Het jaar van de rampspoed

2001

Twee rampen. In Zutendaal breekt brand uit in een van de hallen (huidige hal 4). Op de site in Rijkevorsel is er een overstroming. De totale directe en indirecte schade: 4 miljoen euro.

Nieuwe pers

2000

Op de site van Rijkevorsel start een nieuwe klinker- en boordsteenpers op.

Lancering Stone&Style

1998

Ebema begeeft zich voor het eerst op de particuliere markt met een apart merk: Stone&Style.

Twee overnames

1997

Ebema neemt Avanti in Rijkevorsel over, nu Ebema Rijkevorsel. Dit bedrijf specialiseert zich in bestratingsmaterialen, dijkversterking en maatwerk. Het complementaire karakter leidt tot meer diversificatie.

Ebema verwerft EBS-Beton in Sint-Truiden en start met de productie van getrommelde stenen.

Nieuw gebouw

1996

In Zutendaal opent een nieuw administratief gebouw, goed voor 1700 m² kantoorruimte. Dat gebeurt tijdens de viering van het 50-jarige bestaan van Ebema.

Bouw Hal 9

1994

De gloednieuwe hal (huidige hal 9) krijgt twee nieuwe productiemachines, gebouwd in eigen regie.

Carreau Arduna krijgt prijs

1993

De Carreau Arduna, een perfecte imitatie van blauwe steen, valt in de prijzen op Bouwinnovatie in Hasselt.

Oprichting Falcon Automation

1991

Oprichting van de N.V. Falcon Automation. Dit is een ICT-bedrijf dat zowel intern als voor externe klanten hard- en software oplossingen levert.

Bouw Hal 7

1990

Ebema bouwt een tweede tegelhal (huidige hal 7) en schaft een viertegelpers aan.

Bouw Hal 8

1988

Ebema bouwt een tweede klinkerhal (huidige hal 8).

Nieuwe core business

1987

Door het succes van het gamma betonstraatstenen stopt Ebema met de productie van betonblokken.

Bouw Hal 4

1986

Ebema opent een nieuwe betonfabriek (huidige hal 4), goed voor de productie van bouwblokken, betonstraatstenen en boordstenen.

Tegelpers

1982

Aanschaf van een volautomatische tegelpers.

Mijlpaal

1977

Een mijlpaal in de productie van betontegels: meer dan 200.000 m2 op jaarbasis.

Stop bouwhandel

1976

Vanaf nu specialiseert Ebema zich in de productie van bestratingsmaterialen. De bouwhandel stopt.

Boordstenen

1970

Aanschaf verrijdbare boordsteeninstallatie, opstart van een nieuwe productlijn.

Overname Edelbims

1960

Ebema neemt het aanpalende blokkenbedrijf Edelbims over en breidt zo de productie van bouwblokken verder uit.

Aankoop tegelpers

1957

De eerste grote investering: de aankoop van een halfautomatische tegelpers.

Betonblokken

1953

Ebema start met de productie van betonblokken.

Eerste arbeider

1947

De eerste arbeider staat op de loonlijst, de bouw van de nieuwe hal in Zutendaal start en de tegelproductie komt op gang.

Oprichting Ebema

1946

De gebroeders Constant, Maurice en Jules Bouts uit Bree richten samen met ingenieur Lenders in Bree een handel in bouwmaterialen op. De naam? Ebema. Een verkorte vorm van Edel BEton en MAterialen.

Ebema Rijkevorsel

Duurzaamheid

Ebema verbetert de ruimte op elk vlak

Samenwerken, zorgen, vernieuwen, excelleren en respecteren: dat zijn de waarden van Ebema. Mens, natuur en milieu verdienen het dat we spaarzaam met grondstoffen omspringen. Dat we streven naar maximaal hergebruik. We blijven scherp voor slimme en duurzame processen om onze materialen te produceren, vervoeren, verdelen en plaatsen. Kan het duurzamer? Dan gaan we ervoor.

Energiearm productieproces
Ons productieproces vereist geen verhitting.
Energierecuperatie
De warmte die vrijkomt door het uithardingsproces van de betonproducten recupereren we via een gesofisticeerd ventilatiesysteem in onze uithardkamers.
Waterrecuperatie
we gebruiken hemelwater voor de aanmaak van beton én voor nabehandelingen zoals de spoeling van onze producten. Het gebruikte water gaat door een zuiveringsinstallatie en zetten we daarna opnieuw in.
Energiearm kantoorgebouw
In 2013 openden we in Zutendaal een energiearm kantoorgebouw. De verwarming gebeurt door middel van betonkernactivering. De warmte komt van de compressoren in de productiehal die we via ondergrondse buizen naar het kantoorgebouw leiden.
Duurzame verlichting
In het hart van ons nieuwe gebouw bevindt zich een Solatube-systeem met spiegelcellen. Dat vangt buitenlicht op en verspreidt het zodat er minder lampen nodig zijn. In al onze gebouwen wordt LED-verlichting de norm.
Ambitieus recycleren
Onze site in Rijkevorsel hergebruikt in het eigen productieproces 100% van het betonpuin. Op de site in Zutendaal gebeurt de recyclage voorlopig nog via een externe partner. Eind 2020 zal ook daar het productieproces aangepast zijn.
Minutieus sorteren
Plastic, papier, gebruikte olie, batterijen, ijzer, hout … sorteren we minutieus. Voor de houten pallets geldt een waarborg- en retoursysteem.
Beperking ecologische voetafdruk
90% van de gebruikte grondstoffen komt van een locatie binnen 150 km rond onze vestigingen. De aanvoer gebeurt vooral per boot. Door onze ligging aan het kanaal leveren we onze afgewerkte producten ook geregeld per boot.
Recuperatie pallets
Onze pallets zijn gemaakt met hout afkomstig van duurzaam beheerde bossen. Is herstelling van afgekeurde en beschadigde pallets onmogelijk, dan schakelen we een externe partner in om ze een tweede leven te geven.
Beperking CO2 uitstoot
Optimale routeplanning van de leveringen per vrachtwagen en de aankoop van een bulldozer met laag energieverbruik. Continu onderzoek om de cementhoeveelheid in onze producten te beperken.

Onze vestigingen

Het hoofdkantoor van Ebema ligt in Zutendaal. We hebben een tweede vestiging in Rijkevorsel. In Zutendaal vind je ook een expo waar je het Ebema_Stone&Style aanbod voor tuin, terras en inrit kunt ontdekken. Klik hierboven op 'Bezoek onze expo' voor de actuele openingstijden.  

Zutendaal

Dijkstraat 3, 3690

 

Ebema is tijdens het bouwverlof 2021 gesloten van maandag 12 juli tot en met vrijdag 30 juli. 


Voor dringende afhalingen of leveringen (niet voor particulieren) gelden beperkte openingsuren:
Zutendaal
12-16 juli: 07u tot 13u
19-30 juli: gesloten

Vanaf 2 augustus normale openingsuren:

Kantoren
Maandag tot en met vrijdag: 8u tot 17u

Afdeling logistiek/verzending
Maandag tot en met vrijdag: 7u tot 17u

Rijkevorsel

Oostmalsesteenweg 204, 2310

 

Ebema is tijdens het bouwverlof 2021 gesloten van maandag 12 juli tot en met vrijdag 30 juli. 


Voor dringende afhalingen of leveringen (niet voor particulieren) gelden beperkte openingsuren:
Rijkevorsel
12-16 juli: 07u00-13u00
19-30 juli: gesloten

Vanaf 2 augustus normale openingsuren:

Kantoren
Maandag tot en met vrijdag: 8u tot 17u

Afdeling logistiek/verzending
Maandag tot en met vrijdag: 7u tot 17u